Skriv ut

Välkommen att vara med på vår 1700-talsfest!

En unik resa i tid och rum väntar dig!

Kom med båt från Nybrokajen.

Resan startar med att du åker ut till Nyckevikens Herrgård, exempelvis via båt från Nybrokajen. Att komma till Stora Nyckelviken i Nyckelvikens naturreservat är verkligen som att resa tillbaka i tiden! Inte bara herrgården, utan även de vackra omgivningarna minner om svunna tider. Väl framme väntar dig en 1700-talsdräkt och en peruk i din egen storlek. Anna Kjellsdotter, utbildad skräddare med specialistkunskaper i historisk sömnad och konstruktion, svarar för att du kommer att bli korrekt och snyggt uppklädd och sminkad. Anna jobbar idag på Kungliga Operan. Innan dess var hon kostymchef på operan i Hongkong och hon anlitas runt om i världen som kostymdesigner.

Kläder & utsmyckning

Dräkterna kommer från Operan och Confidencen men även från Annas egen ateljé. Perukerna kommer från Julia Mengarelli, en av Sveriges mest välrenommerade maskörer och perukmakare, med många års erfarenhet av teater, film, foto och TV. Så efter påklädningen kan du lita på att du ända ut i fingerspetsarna kommer att se ut som en äkta 1700-talsmänniska!

Fest så som på 1700-talet

Sedan följer en fantastisk festkväll så som på 1700-talet! Först skiljs herrar och damer åt. Herrarna bjuds på ett tidstroget sup- och sillbord medan damerna får sitta ned i salongen och njuta en bischoff med tilltugg.

Mat, dans, lek & överraskningar

Vid den galanta festmiddagen får du åtnjuta flera läckra anrättningar från 1700-talet. Sedan musik, umgänge, dans, lekar och överraskningar. På 1700-talet roade man sig mycket genom att dansa och leka. Danserna är upplagda så att man hela tiden byter danspartner så att alla får dansa med alla, och i dansen kan man också konversera på ett otvunget sätt. Och oroa dig inte – danserna är lätta att lära sig och vi lär ut dem på plats. Men om det finns några som skulle vilja gå en danskurs en kväll innan så kan vi anordna en sådan och på festen sedan också göra någon lite svårare dans för de som kan.

Levande musik & underhållning

Ni kommer att få dansa till levande musik, en stråktrio med eminenta musiker handplockade från Operan, Filharmonin och Radiosymfonikerna. Musikerna kommer till kaffet även att framföra en konsert tillsammans med Bellmantolkaren Thord Lindé. Thord är en Sveriges bästa Bellmantolkare – den bästa om man får tro författaren Herman Lindqvist – såväl en skicklig sångare och gitarrist, som skådespelare.

Pris inklusive allt

Hela kalaset får du för endast 2600 kr. Normalt får du betala nästan den summan för endast hyra av kostym och peruk! (Det kostar ca 1500 kr för att hyra en kostym som denna och en tusenlapp för en peruk från Julia Mengarelli.) Nu får du en hel festkväll i en underbar 1700-talsmiljö med middag och konsert på köpet! Så tveka inte. Boka dig redan nu! Eller ge bort eventet som en fin present till någon du tycker om! Bästa presenten – eller hur!

Frågor & bokning

Har du frågor kan du ringa till Maria del Carmen, 0707 999766 eller Anna Kjellsdotter, 070 254 17 47.