Upptäck Nyckelvikens naturreservat

- Här finns ett utflyktsmål för hela familjen

Nedan har du ett axplock beskrivet.

Mer utförligare information kan du ta del av på Nacka Kommuns hemsida.

Klicka:

  1. här, för info om vad som finns att göra på Nyckelviken>>>
  2. här, för info om Nyckelvikens Naturreservat>>>

Bondgården

Att Nyckelviken är många barnfamiljers främsta utflyktsmål beror till stor del på den välskötta bondgården där det finns kor, hästar, höns, kaniner, får och grisar. På dagtid är de ute i sina hagar. Vill ni se hur de bor är ni välkomna på besök.

Hebbe

Det gamla härbret har blivit Hebbe - ett lekhus för barn med färgglad och välkomnande inredning i trä. Laga mat i köket, tvätta kläder eller elda i kaminen, jobba på datorn eller var med i tv - här bestämmer barnen! Hebbe finns på vänster sida om allén på väg till bondgården.

Picknick i det gröna

För den som har med sig matsäck finns värmestuga för kallare dagar eller stora gräsytor som passar perfekt till picknick. Ta med korv att grilla eller besök Stora Nyckelviken, även kallad Nyckelvikens Herrgård för en fika i den vackra herrgårdsbyggnaden.

Utegym och bad

I området finns klippor och mindre sandstränder som passar för bad. Dessutom finns ett nät av av välskötta gång- och cykelvägar och ett utegym. Läs mer om Nackas & Nyckelvikens utegym.

Motionsspår

Om du följer de gula markeringarna på träden finns ett motionsspår på totalt 5,1 km. Spåret är mestadels på plant barkunderlag men har en rejäl backe samt en lång trappa. Blåa spåret som till stora delar följer reservatets yttre gräns är en spännande och lite krävande vandringsled på 5,7 km. Spåret är uppmärkt åt båda hållen med reflexer som hjälper dig hitta rätt även när det är mörkt, om du har en ficklampa med dig. Läs mer om Nackas & Nyckelvikens motionsspår.

Upplev Nyckelvikens visningsträdgård

I visningsträdgården finner du mycket att inspireras av, särskilt sommartid. Njut av blomstergatan med sommarblommor, kryddträdgården, fruktträden och lusthuset! För barnen finns Barnens gång med blommor och en spännande pilkoja att leka i. Fjärilar, humlor och bin trivs bland växterna. Trädgården är också ett stycke kulturhistoria. Den är planerad efter samma mönster som när den skapades på 1700-talet. På hösten är förskolor välkomna att plocka äpplen under organiserade former mellan oss och lärare tillsammans.

 

svenfr

Nyckelvikens Herrgård
Nyckelviksvägen 1, 131 49 Nacka 

info@nyckelvikensherrgard.se
Tel:+46 (0)8 718 00 21