Nyckelvikens café

Cafeét  är en uppskattad mötesplats för alla som besöker gården.
Här serveras det mat, smörgåsar och bakverk och naturligtvis är även hundar välkomna!

Vänligen notera att utbudet kan variera dag för dag beroende på dag och årstid.

Öppet Alla dagar 11:00-15:00 

Fråga oss gärna om allergener 

Obs - vi är kontantfria
Betalning går jättebra med kort och Swish

 

Information gällande Covid-19:

Vi är tacksamma att vi fortfarande kan ha öppet men följer löpande Folhälsovårdsnämndens riktlinjer för vår personals och gästers säkerhet och välbefinnande:

- Kom gärna men endast om du är symptomfri från hosta, snuva och feber

- Tvätta gärna händerna när ni kommer

- Håll socialt avstånd om ca 1,5-2 meter från andra gäster vid köbildning

- För att undvika eventuell smittspridning serveras nu tillsvidare alla bakverk istället för att plockas från Buffé

 

 Rådande regler gällande servering - Folkhälsomyndigheten (Uppdaterad 24/3)

Folkhälsomyndigheten publicerade den 24/3 nya föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer. Föreskrifterna börjar gälla onsdagen den 25 mars 2020.

De nya reglerna gäller för sådana verksamheter som omfattas av krav på anmälan enligt 11 § Livsmedelsverkets föreskrifter (LIVSFS 2005:20) om livsmedelshygien. De verksamheter som föreskrifterna gäller för är alltså till exempel. restauranger, personalrestauranger, barer, caféer, skolmatsalar och cateringverksamhet.

 Föreskrifterna innebär bland annat följande. 

 - Varje verksamhet ska säkerställa att det inte förekommer trängsel eller långa köer i verksamhetens lokaler eller i anslutning till lokalerna.

 - Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra och får endast äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning.

 - Stående servering vid barer är inte tillåten.

 - Om det föreligger risk för smittspridning av covid-19 får smittskyddsläkaren efter samråd med kommunen besluta om att förbjuda verksamheter som inte uppfyller kraven i föreskrifterna.

 

Föreskrifterna innebär inte att det blir förbjudet att gästerna exempelvis beställer och hämtar sin mat och dryck i kassan och tar med den till ett bord eller från restaurangen som take-away. Det är också även fortsättningsvis tillåtet med bufféservering. Det som ska undvikas är trängsel och köer. Folkhälsomyndigheten skriver bland annat följande om detta på sin webb.

”Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.”

Visita har i nuläget ingen närmare information om tillämpningen av föreskrifterna, hur rutiner kan utformas, hur riskbedömningar ska ske eller lämpliga avstånd mellan gäster etc. Folkhälsomyndighetenarbetar med att så snart som möjligt ta fram vägledning och frågor och svar beträffande detta. När sådan ytterligare information finns tillgänglig kommer den omedelbart att publiceras på visita.se med hänvisningar till Folkhälsomyndighetens webbplats.

 

 

 Så här kommer du till oss:


  • För att komma till Nyckelviken kan du ta buss 71, 404 eller 443 från Slussen mot Jarlaberg. Stig av vid hållplats Jarlaberg, och promenera ner till Nyckelviken.
  • Du kan även ta buss 409 från Slussen mot Skuru, hållplats Bråvallaplan, följ Törnrosavägen tills den övergår till Lärkstigen. Från Lärkstigen går det en skogsväg in i Nyckelvikens naturreservat.
  • Buss 410-423 mot Ektorp C eller Nacka sjukhus; en promenadväg till Nyckelviken börjar intill Ektorps skola eller vid Bråvallavägen. Om du går via Bråvallavägen: Följ vägen åt vänster vid den stora rondellen i Ektorps C. (1) Gå förbi Nacka sjukhus (2) och under motorvägen (3).  Strax efter motorvägen går en väg i en böj åt höger, in under Ektorpsvägen och ut på andra sidan. Det är Bråvallavägen. Följer man stigen rakt fram som börjar vid vändplanen vid slutet av Bråvallavägen kommer man fram till Nyckelviken.
  • Med bil Från stan med bil kommer man via väg 222 och tar av vid Nacka Centrum. Ta vänster i rondellen, kör över motorvägen, ta höger i rondellen mot Jarlaberg och ta sedan av vid Nyckelviken. Från Värmdö tar man av Jarlaberg, åker förbi Nacka Forum, tar höger i rondellen över motorvägen och sedan som ovan. Det finns tre bilparkeringar längs Nyckelviksvägen.

 

svenfr

Nyckelvikens Herrgård
Nyckelviksvägen 1, 131 49 Nacka 

info@nyckelviken.com
Tel:+46 (0)8 718 00 21